IMG_6809.jpgRyhtianalyysi

Ryhtianalyysi tunti on studiolla useimmiten ensimmäinen tuntisi. Tunnilla asentosi kartoitetaan ennen pilatesharjoituksen alkamista. Opettaja käy systemaattisesti läpi jalkojesi, lantiosi, selkärankasi, rintakehäsi, lapaluittesi ja pään asennon. Asentosi on suorassa yhteydessä lihaksiesi kuormitukseen tämän takia asentosi kertoo paljon miten kehosi kuormittuu päiväsi aikana. Analyysin perusteella opettaja valitsee juuri Sinulle sopivimmat harjoitukset.

Tunnin aikana käydään myös läpi pilatesharjoitteiden avulla pilateksen perusperiaatteet ja tehdään koko kehon pilatesharjoitus. Ryhtianalyysiin voit myös tulla pidemmän aikaa pilatestakin harrastaneena kartoittamaan asentosi ja hakemalla uutta potkua esim. viikottaiseen ryhmässä tapahtuvaan mattoharjoitukseen.

Asentosi ja se miten käytät kehoasi vapaa-ajallasi, työssäsi ja miten nukut vaikuttaa ryhtiisi. Kehon painon jakautuessa väärille alueille syntyy asentovirhelinjauksia, jotka vuorostaa aiheuttavat usein turhia jännityksiä, kiputiloja ja tukilihasten heikentymistä. Kehossa on erikseen lihaksia, joiden tehtävä on tukea tukirankaasi eli lantiota ja selkärankaa. Tukilihakset tukevat myös suurien nivelten neutraaliasentoja. Syvien tukilihasten heikentyessä myös ryhtisi huononee. Silloin niveliä liikuttavat lihakset ottavat syvien tukilihasten työtä, ja syntyy lihasepätasapainoa. Syvien tukilihasten heikentyessä syntyy myös turhia jännitys- ja kiputiloja.  Heikkous, kireys ja kivut kulkevat tässä negatiivisessa noidankehässä käsi kädessä.

Ryhtianalyysi on ensimmäinen askel parempaan oloon. Analyysi antaa Sinulle tärkeää tietoa kehotyypistäsi ja asennostasi. Tunnin yhteydessä opettaja suosittelee Sinulle miten harjoittelua tulisi jatkaa ja kuinka usein. Pienelläkin muutoksella pystyt käyttämään kehoasi paremmin.

Hyvän asennon löytyessä olosta tulee ihanan kevyt. Matka hyvään asentoon on usein pitkä, mutta ryhdikkään asennon löytyessä kaikki kehonosat asettuvat kevyesti paikalleen ja kehoa on ergonomista liikuttaa. Hyvä olo lähtee sisältäpäin. Olosta tulee kokonaisvaltaisesti parempi ja helppo kantaa itsensä ryhdikkäänä!

"Hyvä fyysinen kunto on onnellisuuden perusta!"  -Joseph Pilates