img_5654.jpgPilates mattotunnit

Pilates on lempeän tehokas laji, jossa vahvistetaan selkärankaa tukevia lihaksia. Säännöllinen harjoittelu parantaa ryhtiä, vahvistaa keskivartaloa, lisää lihasvenyvyyttä ja pitää selkäsi terveenä. Harjoitukset tehdään keskittyneesti hengityksen rytmittäminä.

Pilatestuntiin kuuluu aina myös pidentäviä harjoituksia ja venytyksiä. Tällä tavoin saadaan tasapainoa kehoon pilatesharjoitusten ja venytysten avulla. Tunnilla tarkastellaan, kuinka ergonominen ja tasapainoinen asento löytyy lihastasapainon parantuessa ja parempien linjausten löytyessä.

Kehoa kuuntelevan harjoittelun kautta löydät ryhdikkyyden kehoosi, läsnäolon tähän hetkeen ja nautit hyvästä olosta pitkään! Säännöllisellä Pilates-harjoittelulla saavutetaan hallittu ja voimakas vartalo. Pilates tunneilla tulee käydä 1-3 kertaa viikossa. Kerro opettajalle harjoitteluun vaikuttavista asioista kuten raskaudesta, selän kiputiloista tai synnytyksestä palautumisesta.

Näin valitset oikean tasoisen pilatestunnin:

Alkeistaso sopii pilateksen aloittamiseen. Tunnilla opetellaan pilateksen perustekniikkaa ja luodaan pohja myöhemmille harjoituksille. Alkeistason tunnilla on hyvä käydä säännöllisesti puolesta vuodesta vuoteen. Tunti sopii myös hyvin raskaana oleville ja synnytyksestä palautuville.

Perustaso on suunnattu pilateksen perusteet jo hyvin hallitseville eli pilates alkeistunneilla puolesta vuodesta vuoteen käyneille. Tärkeitä perusasioita ovat: keskivartalon syvien tukilihasten tunnistaminen ja niiden kytkemisen osaaminen, lapatuen hallinta, lantion asennon tunnistaminen ja muut alkeistasolla opeteltavat asiat. Tunti sopii hyvin selkäongelmaisille rauhallisen temponsa vuoksi.

Keskitaso on suunnattu jo monia vuosia säännöllisesti pilatesta harrastaneille. Tunneilla tehdään keski- ja jatkotason liikkeitä virtaavana harjoituksena. Hyvää kehonhallintaa vaativa tunti.

Jatkotaso on keskitasosta seuraava taso, joka vaatii useita vuosia säännöllistä harrastamista. Tunnilla tehdään keski- , jatkotason harjoituksia ja myös klassisen repertuaarin eri variaatioita. Erityisen hyvää kehonhallintaa vaativa tunti.

Tunnille tultaessa

-aloita aina alkeistunneista tai alkeiskurssilla ja alkeistunneilla
-tule tunnille ajoissa
-vältä voimakkaita tuoksuja ja laita puhtaat sukat
-kerro opettajalle harjoitteluun vaikuttavista asioista esim. raskaudesta, selkäkivuista, synnytyksestä
-jos tasosi on Sinulle epäselvä tule helpompaan tasoon ja kysy opettajalta mikä olisi paras tunti Sinulle