Reformer laitetunti (max. 7 henkilöä)

Reformer on suurista pilatesharjoituslaitteista tunnetuin ja monipuolisin. Laitteessa on kiskoilla liukuva matto ja se toimii jousivastuksilla. Reformertyösketely auttaa kehosi lihakset kytkeytymään oikein ja parantaen koko kehon hallintaa. Laitteen vastukset ja tarkkaan tehdyt pilatesharjoitukset kytkevät usein automaattisesti oikeat lihakset työhön. Opettaja avustaa ja korjaa tunnilla mahdollisia asentovirhelinjauksia, joka lisää tunnin tehokkuutta ja turvallisuutta. Tunnilla tehdään kehoa vahvistavia ja notkistavia harjoituksia, jolloin saat tasapainoisemman kehon. Reformer-työskentelyssä kehosi voimanpesä eli keskivartalo on yhteydessä käsien ja jalkojen liikeeseen, joka tekee harjoittelusta erityisen kokonaisvaltaisen treenin! 

Tunneilla liikkeitä tehdään monipuolisesti, jolloin kaikki selkärangan liikkeet ja suurimpien nivelten liikkeet käydään tasapainoisesti läpi.  Harjoittelu Reformer-laitteella sopii kaikille.

Reformerharjoittelun voit aloittaa yksilötunneilla viiden kerran sarjalla tai reformer-tutustumistunneilla, jolloin opit turvallisen ja oikeaoppisen reformerin käytön. Opit perusperiaatteet sekä laitteen turvallisen ja monipuolisen käytön. Reformer-tunti kestää 55 min. Laitteita on seitsemän kappaletta. Pienessä ryhmässä jokainen saa yksilöllistä ohjausta.

Näin valitset oikean tasoisen reformertunnin:

Perustaso1 ennen reformer-harjoittelun aloittamista suosittelen käymään viiden kerran sarjan yksilötunteja tai käymään mattotunneilla 10 kertaa ennen laiteharjoittelun aloittamista. Tunnilla opetellaan pilateksen perustekniikkaa ja luodaan pohja myöhemmille harjoituksille. Perustaso1 tunnilla on hyvä käydä säännöllisesti puolesta vuodesta vuoteen. Tunti sopii myös hyvin raskaana oleville ja synnytyksestä palautuville. 

Perustaso2 on Reformertuntien toinen taso. Ennen tätä tasoa, Sinun tulee käydä perustaso1 tunneilla puolesta vuodesta vuoteen.

Keskitaso on suunnattu jo monia vuosia säännöllisesti laitetyöskentelyä tehneille ja perustaso1 ja perustaso2 käyneille. Tunneilla hyvää kehonhallintaa vaativia keski- ja jatkotason liikkeitä virtaavana harjoituksena. 

Tunnille tultaessa

-aloita aina alkeistunneista tai alkeiskurssilla ja alkeistunneilla
-tule tunnille ajoissa
-vältä voimakkaita tuoksuja ja laita puhtaat sukat, parhaat sukat laitetyöskentelyyn on toesox pilatessukat (näitä myynnissä studiolla)
-kerro opettajalle harjoitteluun vaikuttavista asioista esim. raskaudesta, selkäkivuista, synnytyksestä
-jos tasosi on Sinulle epäselvä tule helpompaan tasoon ja kysy opettajalta mikä olisi paras tunti Sinulle